Nyhet
8 Oct, 2024

BÖRS: VIKTVÄKTARNA RUSAR I NEW YORK, SKA ERBJUDA GLP-1 MEDICIN

Uppdaterad:
8 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) WW International, med varumärket Viktväktarna i Sverige, rusar nära 20 procent i New York efter att bolaget meddelat att de avser erbjuda semaglutid till sina viktminskningsprogram.

Bolaget, med fokus på personlig hälsa, har fått se sitt börsvärde nästintill förintas på börsen de senaste åren. Sedan årsskiftet är aktien ned över 90 procent och sedan toppen 2019 har aktien tappat omkring 98 procent.

GLP-1-läkemedel är i regel skyddade av patent till åtminstone 2032, enligt tidigare rapporter från Bloomberg, något som betyder att generiska versioner ännu inte är tillgängliga.

Andra aktörer, exempelvis Hims & Hers vars aktie har rusat närmare 120 procent i år, har dock tagit sig runt problemet tack vare den omfattande utbudsbrist som råder i USA – något som lett till att amerikanska hälsomyndigheten FDA tillåter vad som i huvudsak är kopior av läkemedlen.

WW International har samarbetat med en FDA-registrerad 503B-anläggning för att säkerställa kvalitet och säkerheten i sina produkter och kommer att erbjuda semaglutid med startpriser från 129 dollar.

Strax innan Ney Workbörsernas öppning var WW International-aktien upp omkring 20 procent i förhandeln.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.