Nyhet
19 Sep, 2024

C-RAD: USA EN SVÅRARE MARKNAD, MEN DÖRRAR EJ STÄNGDA – VD

Uppdaterad:
19 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget C-Rad måste enligt bolagets vd Cecilia de Leeuw arbeta hårdare i USA för att komma in på marknaden i landet. USA den enskilt största strålterapimarknaden och där är Varian Medical Systems marknadsledare. Bolaget säljer vanligen sina produkter i paketlösningar, vilket gör det svårare för C-Rad att komma in på nya installationer. För den installerade basen i USA är marknaden inte riktigt lika tuff.

"Kanske är USA lite svårare…men dörrarna är inte stängda", sade C-Rads vd Cecilia de Leeuw under Paretos hälsovårdskonferens på torsdagen.

I Europa har C-Rad påverkats av uteblivna upphandlingar på de för regionen stora marknaderna i Spanien och Italien. Den största marknaden för C-Rad i Europa är Tyskland där utvecklingen beskrivs som långsam. Ett ökat avtryck på marknaderna i Centraleuropa uppges inte kompensera för de tidigare nämnda Europamarknaderna.

Under sin presentation framhöll C-Rads vd hur serviceintäkterna har ökat under de senaste åren. Under 2023 utgjorde serviceintäkterna hos C-Rad 18 procent av koncernens intäkter.

Siemens Healtineers förvärvade under 2020 Varian i en affär värd 16,4 miljarder dollar.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.