Press
19 Sep, 2024

Nyfosa offentliggör resultatet av återköpserbjudande och utnyttjar rätt till förtidsinlösen av utestående obligationer med ISIN SE0017562630

Uppdaterad:
19 Sep, 2024

EJ FÖR DISTRIBUTION I ELLER TILL USA, KANADA, AUSTRALIEN ELLER JAPAN ELLER TILL NÅGON AMERIKANSK PERSON (U.S. PERSON SÅSOM DEFINIERAS I REGULATION S I UNITED STATES SECURITIES ACT OF 1933, I DESS NUVARANDE LYDELSE) ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE ÄR FÖRBJUDET ENLIGT LAG

Återköpserbjudande
Nyfosa AB ("Nyfosa" eller "Bolaget") offentliggör resultatet av det frivilliga återköpserbjudande som Nyfosa offentliggjorde den 16 september 2024 ("Återköpserbjudandet") till innehavare av Bolagets utestående obligationer med ISIN SE0017562630 som förfaller i januari 2025 ("Obligationerna").

Återköpserbjudandet löpte ut kl. 12:00 CEST den 19 september 2024 och lämnades i enlighet med villkoren beskrivna i återköpsdokumentet daterat den 16 september 2024 ("Återköpsdokumentet").

Nyfosa har mottagit begäran om återköp av Obligationer om ett totalt belopp om 82,5 MSEK och avser att acceptera alla begäran om återköp som mottagits. Bolaget avser att fullfölja Återköpserbjudandet och priset för Obligationerna i Återköpserbjudandet är 100,00 procent av det nominella beloppet plus upplupen och obetald ränta. Likvid för Återköpserbjudandet förväntas redovisas omkring den 26 september 2024.

För mer information om Återköpserbjudandet, vänligen kontakta Dealer Managers.

Förtida återinlösen
Nyfosa meddelar att Bolaget påkallar förtida inlösen av de Obligationer som inte återköpts inom ramen för Återköpserbjudandet ("Förtida Inlösen"). Obligationer till ett belopp motsvarande 417,5 MSEK kommer den 14 oktober 2024 ("Inlösendagen") bli inlösta till ett pris motsvarande 100,00 procent av det nominella beloppet plus upplupen och ej betald ränta från, men exklusive, föregående ränteförfallodag till och med Inlösendagen ("Inlösenbeloppet"). Inlösenbeloppet kommer att betalas till varje person som vid slutet av avstämningsdagen den 7 oktober 2024 är registrerad som innehavare av Obligationer i den av Euroclear Sweden förda skuldboken.

En underrättelse om förtida inlösen kommer idag att sändas till de som är registrerade som innehavare av Obligationer i skuldboken per den 18 september 2024. Förtida Inlösen av Obligationerna är villkorat av uppfyllandet av vissa villkor, så som närmare beskrivs i underrättelsen som finns tillgänglig på Bolagets hemsida, www.nyfosa.se.

I samband med Förtida Inlösen kommer Obligationerna att avnoteras från Nasdaq Stockholm.

Dealer Managers:
Danske Bank: liabilitymanagement@danskebank.dk

Swedbank: +46 (0)8 700 90 22, liabilitymanagement@swedbank.se

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.