Laddar annons
Nyhet
13 May, 2024

CONCEJO: RÖRELSERESULTATET BLEV -11,8 MLN KR 1 KV (NY)

Uppdaterad:
13 May, 2024

(Tillägg: från stycke fem)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Concejo, som tidigare hette Consilium, redovisar ett rörelseresultat för det första kvartalet 2024 på -11,8 miljoner kronor (-16,5).

Nettoomsättningen uppgick till 137 miljoner kronor (110).

Resultatet före skatt var -10,2 miljoner kronor (-15,9).

Nettoresultatet blev -10,9 miljoner kronor (-18,4). Resultatet per aktie uppgick till -1:00 kronor (-1:73).

"Tillväxten är linje med våra förväntningar och följer vår långsiktiga plan, men resultaten i våra industribolag och SBF Fonder är fortfarande volatila och slår mellan kvartalen. Concejo Ventures bidrar negativt under kvartalet genom nedskrivningar och vår resultatandel i Envigas", skriver Concejos vd Carl Adam Rosenblad i rapporten.

Bolagets operativa enheter, Concejo Industrier och SBF Fonder, har just nu en utveckling som ligger i linje med Concejos förväntningar och den långsiktiga trenden beskrivs som god.

"Vi vet dock att det krävs relativt lite för att man ska drabbas av bakslag i de oroliga och osäkra tider vi verkar i. Därför är en viktig del i vårt arbete att göra bolagen så robusta och uthålliga som möjligt", skriver Carl Adam Rosenblad vidare.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.