Nyhet
9 Oct, 2024

CONTINENTAL: AKTIEN UPP 5% EFTER ANALYTIKERMÖTE - DJ

Uppdaterad:
9 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aktien i den tyska fordonsunderleverantören Continental har stigit med 5 procent på Frankfurtbörsen efter att bolaget hållit ett samtal med analytiker där Continentalföreträdare uppges ha varit positiva till bolagets möjligheter att nå sin helårsguidning trots den senaste tidens svaga bilmarknad och utmaningar i Continentals Contitech-division.

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones.

Flera analytiker ska efter mötet ha sagt att de tror att budskapen kommer att tas emot väl av investerare, något som också förefaller ha blivit fallet att döma av kursrörelsen.

Continental ska dock inte ha uteslutit att det kan komma en vinstvarning framöver. Continental framhöll att bolaget inte har komplett data för september än och att det finns utmaningar i den europeiska bilsektorn.

Vissa analytiker ska efter mötet även vara skeptiska till exempelvis fordonsdivisionens möjligheter att nå sin marginalkorridor.

Hittills i år har Continental-aktien tappat närmare en fjärdedel av sitt värde.

Att börsnoterade företag håller icke-offentliga samtal med analytiker mellan två delårsrapporter är en omdiskuterad företeelse med tanke på börsregler om att alla investerare ska behandlas lika informationsmässigt.

Flera europeiska biltillverkare och underleverantörer har på senare tid sänkt sina utsikter för helåret 2024.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.