Marknadskommentar
9 Oct, 2024

EUROPABÖRSER: BRETT UPP, CONTINTENTAL LYFTE, STOXX 600 +0,7%

Uppdaterad:
9 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De europeiska storbörserna utvecklades uppåtriktat på onsdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 stärktes 0,7 procent.

I Frankfurt noterade DAX en uppgång om 1 procent.

Fordonsunderleverantören Continental lyfte 6,6 procent efter att bolaget hållit ett samtal med analytiker där bolaget uppges ha varit positiva till att nå sin helårsguidning trots den senaste tidens svaga bilmarknad och utmaningar i Continentals Contitech-division.

Läkemedels- och kemikonglomeratet Bayer föll nästan 7 procent efter att en amerikansk domstol meddelat att den granskar ett fall som anklagar bolaget för att ha använt giftiga kemikalier, vilket påstås ha orsakat hjärnskador hos tre personer.

Londonbörsens FTSE 100 handlades upp 0,6 procent.

Förpackningsbolaget Mondi klättrade 4,2 procent efter att bolaget meddelat att det kommer förvärva förpackningstillgångar i västra Europa.

I Paris var CAC 40-indexet upp med 0,6 procent.

Utanför storbolagsindexet stärktes försäkringsbolaget Scor 2 procent på nyheten om att bolaget har inlett exklusiva förhandlingar kring en avyttring av dotterbolaget Humensis till Albin Michel.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.