Nyhet
5 Jul, 2024

ELBILAR: BYD-KOPPLADE ROBOSENSE RASAR NÄRA 70%

Uppdaterad:
5 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kinesiska Robosense, en underleverantör inom fordonsindustrin som utvecklar lasersensorer för självkörande fordon, rasade med nära 70 procent i morgonens handel på Hongkongbörsen.

Robosense har bland annat Geely och Xpeng på kundlistan och har dessutom världens största elbilstillverkare BYD som investerare.

Bakom raset ligger upplösningen av ett lockup-avtal för tidiga ägare i bolaget, ett avtal som gällde i sex månader efter den börsnotering som genomfördes tidigare i år då motsvarande knappt 130 miljoner dollar togs in.

Elbilssektorn gick även i övrigt tungt på Hongkongbörsen, efter att EU på torsdagen fastslagit att förslaget om kraftigt höjda tullar på elbilar som importerats från Kina ska börja gälla på fredagen.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.