Nyhet
3 Oct, 2024

ERICSSON: HAR ÖVERVÄGT KISTAFLYTT SEDAN I FJOL – DI

Uppdaterad:
3 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Telekombolaget Ericsson överväger sedan en tid en flytt från Kista, och vd Börje Ekholm ska enligt uppgifter till Dagens industri själv ha tagit upp saken i fjol.

"Bakom diskussionerna ligger bland annat ökad osäkerhet i området, och Ericsson-facket uppger i en kommentar till DI att personalen känner otrygghet", skriver tidningen.

Per Norlander, koncernförhandlare för Sveriges Ingenjörer på Ericsson Sverige uppger för DI att han inte hört något om någon lokalflytt, men att han ändå håller uppgifterna om flytt för sannolika.

"Det är inget som vi har någon dialog om men det är ett ämne som kommer upp regelbundet", säger han till tidningen och uppger att diskussionen har två delar: nytt läge, och mindre ytor.

Fastighetsbolaget Corem, som har Ericsson som största ägare, faller omkring 8 procent på Stockholmsbörsen.

Vd Rutger Arnhult har uppgett för DI att: "Ericsson lär knappast lämna Kista".



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.