Nyhet
22 Feb, 2024

FASTIGHETER: ANALYSHUS SER KÖPLÄGE I NYFOSA, OENSE KRING COREM

Uppdaterad:
22 Feb, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) DNB upprepar sin köprekommendation för fastighetsbolaget Nyfosa efter dennes, enligt analyshuset, "solida" rapport för det fjärde kvartalet. DNB höjer riktkursen för Nyfosa till 91 kronor från 87 kronor, vilket framgår av en analys.

DNB trycker på den positiva nettouthyrningen och den förbättrade vakansgraden under det fjärde kvartalet.

"Vi gillar fortfarande Nyfosa inför den första räntesänkningen med tanke på bolagets höga räntekänslighet och något högre finansiell skuldsättning än övriga sektorkollegor", skriver analyshuset.

Kepler Cheuvreux upprepar sin köprekommendation för Nyfosa och höjer riktkursen till 104 kronor (98) efter Nyfosas rapport som visade på "ett något bättre underliggande resultat", enligt analyshuset.

"Värderingen i termer av P/FFO är attraktiv med en rabatt mot sektorn på 25 procent", skriver Kepler i sin uppdatering.

Kepler Cheuvreux är också positiva till Rutger Arnhults Corem vars värdering beskrivs som "mycket attraktiv."

Corems P/FFO på 12 gånger är en av de lägsta i sektorn och indikerar en rabatt på 30 procent, uppger analyshuset som upprepar köp med riktkurs 11 kronor efter rapporten.

"Corem är en av vinnarna på lägre räntor", heter det bland annat.

DNB är mer neutralt inställda till Corem och upprepar behåll men sänker riktkursen till 9:50 kronor (10) efter onsdagens rapport.

"Corem-aktien handlas med 49 procent rabatt mot senast rapporterade substansvärde (NAV), men vi fruktar att marknaden kommer att förbise detta tills det snabbt fallande substansvärdet per aktie (-33 procent YOY) stabiliseras", skriver DNB.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.