Nyhet
9 Oct, 2024

FED: LOGAN SER GRADVIS BANA MOT MER NORMAL POLICYHÅLLNING

Uppdaterad:
9 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Om USA-ekonomin utvecklas som väntat kan en strategi med gradvisa sänkningar av policyräntan mot en mer neutral eller normal nivå hjälpa till att hantera risker och uppnå Feds mål.

Det sade Fedchefen i Dallas, Lorie Logan, på onsdagen, enligt ett förskrivet anförande.

Hon framhöll att efter förra månadens räntesänkning med 50 punkter "så kommer en mer gradvis bana tillbaka till en normal policyhållning troligen att bli lämplig härifrån för att bäst balansera riskerna mot våra dubbla mandatmål".

Logan sade att när hon bedömer den ekonomiska statistiken, de finansiella förhållandena och rapporter från företags- och samhällskontakter så är det två faktorer som står ut. För det första: ekonomin är stark och stabil. För det andra: meningsfulla osäkerheter om utsikterna kvarstår.

"Nedåtriskerna på arbetsmarknaden har ökat, balanserat mot minskade men ännu verkliga uppåtrisker mot inflationen. Och många av dessa risker är komplexa att utvärdera och mäta. När vi avslutar återgången mot prisstabilitet och en välbalanserad arbetsmarknad är vägen framåt molnig, inte klar", sade Lorie Logan.

Hon tillade att det är självklart att framtiden är osäker. Flera olika chocker kan påverka hur banan mot "normalt" kommer att se ut, hur snabbt policyn bör ändras och var räntan bör plana ut.

"Policyn bör inte följa någon förutbestämd bana. Enligt min bedömning behöver FOMC förbli smidiga och redo att anpassa sig om det blir lämpligt", sade Logan.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.