Nyhet
18 Sep, 2024

FED: TVÅ TIDIGARE FEDCHEFER ARGUMENTERAR FÖR 25P I DAG - CNBC

Uppdaterad:
18 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Två tidigare regionala Fedchefer har i intervjuer med CNBC på onsdagen argumenterat för att Federal Reserve bör sänka styrräntan med 25 punkter senare i dag, snarare 50 punkter.

Loretta Mester, nyligen avgången chef för Fed i Cleveland, sade att hon skulle förorda en serie räntesänkningar med 25 punkter i stället för en 50-punkterssänkning i dag.

James Bullard, tidigare Fedchef i St Louis, sade att han anser att skälen för en 50-punkterssänkning i dag har överdrivits, han skulle argumentera för 25 punkter.

USA-räntorna har stigit gradvis, från låga nivåer, det senaste dygnet inför att räntebeskedet och ledamöternas nya prognoser ska meddelas klockan 20.00. Tvåårsräntan noteras nu till 3,65 procent, upp från nära 3,54 procent som lägst på tisdagen. Tioårsräntan stigit från 3,60 till 3,69 procent.

Terminsmarknaden prissätter för närvarande en sannolikhet på 59 procent för 50 punkter, ner från 64 procent vid tisdagens stängning, enligt CME FedWatch Tool.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.