Laddar annons
Nyhet
26 Jul, 2024

FERROAMP: EBITDA-RESULTATET SJÖNK TILL -21,3 MLN KR 2 KV (NY)

Uppdaterad:
26 Jul, 2024

(Tillägg: från stycke fyra, ändrar till 2 kv i rubrik)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ferroamp, som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare, redovisar ett ebitda-resultat på -21,3 miljoner kronor (-3,8) för det andra kvartalet 2024.

Nettoomsättningen uppgick till 48,0 miljoner kronor (143).

Periodens resultat blev -24,9 miljoner kronor (-7,9).

"Solenergimarknaden är fortsatt svag och påverkas alltjämt av konjunkturläget, höga räntor och låga energipriser. Återhämtningen av marknaden tar längre tid än de bedömningar som gjordes tidigare under året men långsiktigt talar allt för en fortsatt växande marknad", skriver vd Kent Jonsson i rapporten.

Vidare skriver han att försäljningen av växelriktaren Energyhub dämpas fortfarande av de minskande men fortfarande stora lager som finns i grossist- och installatörsledet.

"Detta ger en eftersläpning av försäljning direkt från vårt lager och kommer att fortsätta påverka omsättningen under hela året", skriver Kent Jonsson.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.