Nyhet
31 Aug, 2023

FINEPART: RÖRELSERESULTATET SJÖNK TILL -4,7 MLN KR 2 KV (4,0)

Uppdaterad:
31 Aug, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Finepart, som utvecklar maskiner för komponenttillverkning med hjälp av vattenstrålar, redovisar ett rörelseresultat för det andra kvartalet 2023 på -4,7 miljoner kronor (4,0).

De totala intäkterna föll till 2,7 miljoner kronor (19,9), varav nettoomsättningen minskade till 2,6 miljoner kronor (17,8).

"Bolagets totala intäkter och nettointäkter för kvartalet minskar väsentligt jämfört med 2022 på grund av att inga maskinsystem levererats. Fem maskinsystem levererades under andra kvartalet 2022. Nettointäkterna består i sin helhet av skärservice och eftermarknadsförsäljning", skriver Finepart i delårsrapporten.

Nettoresultatet minskade till -4,8 miljoner kronor (4,0), främst beroende på att inga maskinsystem levererades.

"Vi arbetar fortsatt intensivt med våra prospekt för att nå avslut och nu ökar vi insatserna ytterligare. Vi har, som jag tidigare nämnt, skrivit ett avtal med Magnum Precision samt under augusti även med företaget ABLE. I och med detta har vi tillfört tio nya delstater i USA och med det ytterligare cirka tio säljresurser som missionerar om Fineparts produkter i sina lokala nätverk", skriver företagets vd Lars Darvall i delårsrapporten.

"Flera av dessa stater är områden där det råder stark tillväxt och flera av de industrier där Finepart har lyckats, finns representerade. Magnum Precision har redan genererat prospekt som lett till provskärningar, vilket är en väsentlig del i vår process", framhåller Finepart-chefen.

Även i första kvartalet 2023 hade Finepart ett minusresultat, om än inte lika stort som i andra kvartalet.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.