Nyhet
28 Sep, 2023

USA: INGEN ENIGHET OM FINANSIERING, NEDSTÄNGNING ALLT NÄRMARE

Uppdaterad:
28 Sep, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Representanthusets talman, republikanen Kevin McCarthy, lät inte kammaren rösta om senatens förslag om en kortsiktig finansiering av den amerikanska staten. Därmed ökar sannolikheten för en partiell nedstängning med start i helgen.

Det rapporterar Wall Street Journal och flera andra medier.

McCarthy försöker i stället få igenom en republikansk plan om tillfällig finansiering medan kongressen fortsätter arbetet för att enas om en full budget, men det bedöms nu ha lika liten chans att antas av senaten som senatsförslaget har att antas i representanthuset.

Senatens majoritetsledare, demokraten Chuck Schumer, sade att McCarthy står i vägen för ett förslag som stöds av båda partier, det vill säga senatens förslag.

"Kontentan är att om de lägger fram förslaget, då skulle det antas", sade han.

Senatens minoritetsledare, republikanen Mitch McConnell, sade att valet för politikerna är enkelt. Kongressen kan anta senatens förslag och finansiera staten under sex veckor eller, alternativt, "stänga ner regeringen i utbyte mot noll meningsfulla framsteg för politiken".TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.