Laddar annons
Nyhet
24 Jul, 2024

KAMBI: MÖJLIGA MOTVINDAR BAKOM OFÖRÄNDRAD PROGNOS - FC

Uppdaterad:
24 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sportboksleverantören Kambi rusade på Stockholmsbörsen efter bolagets rapport som bjöd på en tydlig resultatförbättring. Trots det starka resultatet valde Kambi inte att justera sin helårsprognos om intäkter för 2024 i intervallet 170–180 miljoner euro.

Motvind i partneravtal samt avsaknaden av stora fotbollsturneringar (som EM och Copa America), i kombination med en ökad skattesats i Sverige under andra halvåret nämns som anledningar till att Kambi inte vågar justera prognosen, uppger finanschef David Kenyon på Kambis rapportpresentation.

"Vi känner oss mer självsäkra med prognosen nu och förhoppningsvis kan vi landa i övre delen av prognosen", sade finanschefen.

Efter årets första sex månader uppgår Kambis intäkter till 88,9 miljoner euro efter att ha rapporterat 45,7 miljoner euro under det andra kvartalet.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.