Laddar annons
Nyhet
22 Jul, 2024

KINA: PBOC SÄNKER ÄVEN RÄNTOR PÅ STÅENDE LÅNEFACILITETER

Uppdaterad:
22 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kinas centralbank (PBOC) sänkte på måndagen räntorna på de stående lånefaciliteterna på kortare löptider med 10 punkter, rapporterar Reuters.

Overnighträntan sänks från 2,65 till 2,55 procent, sjudagarsräntan sänks från 2,80 till 2,70 procent och enmånadsräntan sänks från 3,15 till 3,05 procent.

PBOC sänkte tidigare på måndagen också de ett- och femåriga referensräntorna med 10 punkter, till 3,45 respektive 3,95 procent, och räntan på den omvända sjudagarsrepan sänktes även den med tio punkter, till 1,70 procent.

PBOC meddelade vidare att reservkraven sänks för den medelfristiga lånefaciliteten i juli. Det görs för att öka volymen av handelsbara obligationer på marknaden.

Enligt Xinhua uppgav företrädare för PBOC att de "beslutsamma" räntesänkningarna visar bankens beslutsamhet med att stödja den ekonomiska återhämtningen, och att det var en respons på plenumets ambitioner att uppnå årets tillväxtmål

Ju Wang chefsräntestrateg vid BNP Paribas, sade till Reuters att stigande förväntningar om att Federal Reserve kommer att börja sänka räntan gav PBOC utrymme att lätta på policyn.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.