Laddar annons
Nyhet
16 Oct, 2024

KINNEVIK: HAR INVESTERAT 20 MLN EUR I AIRA

Uppdaterad:
16 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Kinnevik har investerat ytterligare 20 miljoner euro i Harald Mix värmepumpsprojekt, portföljbolaget Aira, tillsammans med sina medinvesterare Temasek och Altor.

Det framgår Kinneviks rapport för det tredje kvartalet.

"Sedan vår första investering har Aira byggt ett vertikalt integrerat och hållbart företag med 1.200 anställda, kommersiell verksamhet i Tyskland, Italien och Storbritannien, forskning och produktutveckling i Sverige och en tillverkningsanläggning i Polen", skriver Kinneviks vd Georgi Ganev i rapporten.

Enligt Kinnevik har Aira för närvarande en årlig försäljningstakt på 100 miljoner euro, jämfört med noll för tolv månader sedan.

"Den nya finansieringen kommer möjliggöra fortsatt expansion och bredare närvaro i Tyskland, Italien och Storbritannien", fortsätter Georgi Ganev.

Kinneviks ägarandel i Aira uppges i rapporten för det tredje kvartalet uppgå till 10 procent till ett verkligt värde om 613 miljoner kronor. I rapporten för det andra kvartalet uppgavs en ägarandel om 7 procent till ett verkligt värde om 355 miljoner kronor.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.