Laddar annons
Nyhet
16 Oct, 2024

NEL: ANALYTIKER SÅGAR BOLAGETS RAPPORT, "ELÄNDIGT" - MEDIA

Uppdaterad:
16 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Norska Nel föll på Oslobörsen sedan vätgasbolagets rapport för det tredje kvartalet kommit in med sämre siffror än väntat.

Omsättningen var 391 miljoner norska kronor mot väntade 410 miljoner enligt Infronts sammanställning och ebitda-resultatet blev -90 miljoner norska kronor mot väntade -61 miljoner.

SEB:s analytiker Anders Rosenlund säger till Finansavisen att Nel-rapporten var "långt sämre än väntat på översta raden, mycket svagare än väntat på nedersta raden och med en eländig orderingång".

Orderingången i kvartalet var 161 miljoner norska kronor att jämföra med 338 miljoner motsvarande period i fjol.

"Det är ett hack i skivan från ledningen om order som snart kommer. Siffrorna vi ser i dag är inte särskilt imponerande", säger Anders Rosenlund till tidningen.

Analytikern noterar också att Nel försöker minska sina kostnader och säger att det verkar som om bolaget överväger att minska antalet anställda.

"Det är lite speciellt att ett tillväxtbolag måste börja se över kostnadssidan", säger han.

SEB-analytikern får medhåll av Martin Huseby Karlsen på DNB, som säger till Finansavisen att "allt" i rapporten var svagt.

"Det var större förluster än väntat, orderingången var på den svaga sidan och de bränner mer pengar än förväntat. Även om ledningen säger att de ska ha ökat fokus på kostnader och att de ska investera mindre nästa år, verkar det som om de fortsatt kommer att använda mycket av kassan", säger han.

Omkring klockan 9.45 hade Nel backat 2,5 procent på Oslobörsen.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.