Laddar annons
Marknadskommentar
16 Oct, 2024

BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA SJUNKANDE, VINSTVARNING FRÅN STILLFRONT

Uppdaterad:
16 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda onsdagen sjunkande i likhet med andra Europabörser.

Terminen för Frankfurt- respektive Parisbörsen är ned 0,3 respektive 1,3 procent.

IG Markets förhandel indikerar en svensk aktiestart vid -0,6 procent. I tisdags föll storbolagsindexet OMXS30 med 0,8 procent till nivån 2.577. Indexpress kom då från Atlas Copco, som bland annat är leverantör till halvledarindustrin, sedan det nederländska chipmaskinbolaget ASML råkat släppa sin svaga kvartalsrapport en dag före plan.

Jämfört med tidpunkten för Stockholmsbörsens stängning sjönk det amerikanska S&P 500-indexet med 0,5 procent på tisdagskvällen.

Spelutvecklaren Stillfront förväntar sig ett lägre så kallat ebitdac-resultat än marknadens förväntningar för det tredje kvartalet. Det svagare utfallet är enligt bolaget främst drivet av kostnader för användaranskaffning. Nettoomsättningen väntas samtidigt sjunka med 4,5 procent. Grundaren Jörgen Larsson lämnar vd-rollen omedelbart.

It-återförsäljaren Dustin redovisade definitiva kvartalssiffror ungefär i linje med de preliminära. Företaget ska spara 150-200 miljoner kronor. Trots en fortsatt avvaktande utveckling bland företagskunderna står Dustin fast vid sin bedömning om en gradvis förbättring av marknaden de kommande kvartalen.

Kinnevik redovisade ett totalt substansvärde på 37,4 miljarder kronor för det tredje kvartalet, en nedgång med 5 procent från närmast föregående kvartal. Investmentbolaget har skrivit ned värderingen på sitt portföljbolag Village MD till noll.

Gruv- och smältverksföretaget Boliden har fått sänkt rekommendation från Barclays Capital som drar ned sitt råd med två steg från övervikt till undervikt. Riktkursen sänks från 365 till 300 kronor, jämfört med tisdagens stängningskurs vid 326:50 kronor.

Metacon, som tillverkar energisystem för produktion av vätgas, värme och el, har beslutat att göra en företrädesemission på 138 miljoner kronor som till 79 procent omfattas av garantiåtaganden.

Quickbit har meddelat att koncernens nettoomsättning för det gångna kvartalet blev cirka 75 miljoner euro, en ökning med cirka 45 procent från närmast föregående kvartal. Bruttomarginalen väntas ligga i linje med föregående kvartal.

Konkurrensverket har gett grönt ljus till Axfoods förvärv av City Gross för 2 miljarder kronor, en affär som aviserades i juni.

Efter tisdagens triss i starka amerikanska bankrapporter väntas i eftermiddag ett nytt kvartalsbesked från investmentbanken Morgan Stanley.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.