Nyhet
16 Sep, 2024

USA: MISSTÄNKT MORDFÖRSÖK PÅ DONALD TRUMP

Uppdaterad:
16 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) FBI utreder ett misstänkt mordförsök mot Donald Trump på söndagen när han spelade golf i West Palm Beach i Florida.

Det rapporterar Reuters.

Secret Service-agenter upptäckte och sköt mot en beväpnad man som gömde sig i buskarna nära tomtgränsen till golfbanan, några hundra meter från där Donald Trump spelade golf.

Gärningsmannen lämnade efter sig ett AK-47-liknande automatgevär och andra föremål på platsen och flydde i ett fordon men greps senare.

Det är oklart om eller hur gärningsmannen visste att Trump spelade golf vid tillfället, men händelsen kommer sannolikt att väcka nya frågor om säkerhetsnivån kring honom.

Enligt bland annat CNN är gärningsmannen 58-åriga Ryan Routh, som gripits åtta gånger tidigare för mindre brott. Polisen försöker nu utreda möjliga motiv.

Trump skickade senare ett mejl till sina supportrar där han bekräftade att han var "säker och oskadd".

Det misstänkta mordförsöket inträffade bara två månader efter att Trump skottskadades lätt i örat vid ett kampanjmöte i Pennsylvania.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.