Nyhet
12 Oct, 2023

ÖRSTED: NEW YORK AVVISAT BEGÄRAN OM PRISHÖJNING - MEDIA

Uppdaterad:
13 Oct, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Örsted har tillsammans med sina partners Eversource Energy, Equinor och BP nekats en höjning av avräkningspriserna för sina havsbaserade vindkraftsprojekt i New York.

Det rapporterar Marketwire, som hänvisar till branschmediet Energiwatch.

I juni skickade de fyra bolagen in en ansökan om att omförhandla villkoren i de befintliga avtalen, vilket New York Public Commission (NYPC) avvisat.

"Till utvecklarna vill jag säga att ett avtal är ett avtal. De borde stå för innehållet i sina avtal", säger ordföranden i NYPC, enligt Energiwatch.

Både Örsted och Eversource har gjort större nedskrivningar av sina amerikanska havsbaserade vindkraftsverksamheter på grund av osäkerheten kring dessa projekt.

Örsteds amerikanska depåbevis sjönk nästan 5 i USA-handeln, dock under tunn volym. Aktien avslutade handelsdagen i Danmark ned 3,3 procent.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.