Nyhet
17 Sep, 2024

PANDOX: VILL GENOMFÖRA RIKTAD NYEMISSION OM 2 MDR KR

Uppdaterad:
18 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hotellfastighetsbolaget Pandox vill utreda förutsättningarna för att genomföra en riktad nyemission för omkring 2 miljarder kronor, genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande. Pandox befintliga aktieägare Eiendomsspar AS och AMF Pension & Fonder har uttryckt intresse att delta i emissionen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Därutöver har flera andra befintliga aktieägare och externa investerare uttryckt intresse för att teckna aktier i den riktade nyemissionen", skriver Pandox.

Emissionen genomförs för att bibehålla bolagets "starka finansiella ställning" efter förvärven av hotell i London och Edinburgh, vilka finansieras genom befintlig kassa och banklån samt för att öka bolagets finansiella flexibilitet för ytterligare fastighetsförvärv och investeringar i befintliga fastigheter med målet att öka vinsten per aktie.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.