Laddar annons
Nyhet
24 Jun, 2024

RIGHTBRIDGE VENTURES: KÖPER 51% I OCEANVIEW FÖR 100 MLN KR

Uppdaterad:
24 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Rightbridge Ventures har tecknat ett aktieköpsavtal för att förvärva 51 procent av Oceanview Group, ett UK-baserat bolag som äger spelstudior i Latinamerika.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till totalt 100 miljoner kronor och avses betalas genom nyemission av stamaktier i Rightbridge Ventures till Oceanviews aktieägare till en teckningskurs på 0:0615 kronor, samt en kontant betalning om cirka 36 miljoner kronor. Efter transaktionen kommer säljarna att inneha 62 procent av aktierna i Rightbridge Ventures. Rightbridge har en option att förvärva resterande 49 procent efter en period på tre år.

Oceanviews portfölj inkluderar Kokku och 3 OGS. Under 2023 nådde Oceanview konsoliderade intäkter på 52 miljoner kronor och en ebitda på 21 miljoner kronor. Prognoser för 2024 förväntar sig intäkter på cirka 98 miljoner kronor, med en ebitda på runt 26 miljoner kronor, vilket säkerställer omedelbar lönsamhet för gruppen, skriver Rightbridge.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.