Nyhet
9 Oct, 2024

SAAB: HÄLSOSAMT ATT AKTIEN ÄR PÅ VÄG NED - KEPLER

Uppdaterad:
9 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Att försvarsföretaget Saabs aktie är på väg ned är en hälsosam trend som i slutändan bör kunna ge en mer attraktiv nivå för investerare att ta position, särskilt om bolaget kan fortsätta att få stora ordrar och driva en positiv försäljningstillväxt.

Det skriver analyshuset Kepler Cheuvreux i en analys där rekommendationen behåll med riktkursen 245 kronor upprepas för aktien, som på onsdagsförmiddagen var ned 2 procent till 222 kronor på Stockholmsbörsen under relativt hög omsättning.

Saabs försäljning är verkligen stark att döma av bolagets kommersiella momentum både på hemmaplan och utomlands, och den kan fortsätta att överraska på uppsidan. Enligt Kepler har dock risken för en nedvärdering kopplat till ökad sannolikhet för en vapenvila i Ukraina efter det amerikanska presidentvalet ännu inte helt kvantifierats och prisats in av marknaden.

Saabs delårsrapport för det tredje kvartalet väntas den 22 oktober.

"Vi förväntar oss fortsatt styrka i både orderingång och försäljning och en blygsam marginalutveckling med en positiv mix mellan divisionerna", skriver Kepler.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.