Nyhet
8 Oct, 2024

SEDANA MEDICAL: AFFÄRSVÄRLDEN GER SPEKULATIVT KÖPRÅD

Uppdaterad:
8 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Affärsvärlden utfärdar ett spekulativt köpråd för Sedana Medical. Potentialen i USA beskrivs av tidningen som lockande och bolagets produkt har funnits i Tyskland med goda kliniska resultat.

Det skriver Affärsvärlden i en analys av aktien.

Tidningen skriver att en investering i Sedana handlar mycket om huruvida teknologin kan bli standard i vården.

Affärsvärlden bedömer att Sedanas teknologi för sedering kan skapa stor nytta med minskade vårdkostnader. Att bolagets två fas-3-studier i USA blir lyckade uppges vara helt centralt. Tidningen påtalar att det verkar finnas tydliga kliniska fördelar med exempelvis snabbare uppvaknande jämfört med traditionell intravenös sedering.

Vid en multipel på 7,5 gånger omsättningen ser Affärsvärlden en uppsida på 30 procent, vilket Affärsvärlden uppger vara i linje med snittet för en rad andra nordiska snabbväxande hälsovårdsbolag.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.