Nyhet
16 Feb, 2024

SEDANA MEDICAL: PARETO SÄNKER RIKTKURSEN TILL 25 KR (35) (NY)

Uppdaterad:
16 Feb, 2024

(Lägger till mer text från stycke tre)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Pareto Securities sänker riktkursen för Sedana Medical till 25 kronor från 35 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en uppdatering från banken.

Pareto skriver i analysen att de kortsiktigt har varit överdrivet optimistiska till Sedana Medical vad avser tillväxten under de närmaste åren. Till stor del inkom det fjärde kvartalet dock i linje med Paretos förväntningar.

Sedana Medicals nya mål om en försäljningstillväxt mellan 14 och 18 procent för 2024 beskriver Pareto som ganska försiktigt och konstaterar att ledningen i bolaget verkar föredra att leverera över förväntningarna.

För åren 2024 och 2025 har Pareto justerat ned sina tillväxtestimat till 19,2 respektive 24,4 procent från tidigare 29,7 respektive 49,8 procent.

Pareto känner tilltro till att målet om att ebitda-resultatet utanför USA kan nå break even i det fjärde kvartalet 2024.

Sedana Medicals kassaposition uppges enligt Pareto räcka för att ta bolaget genom kliniska studier och den följande lanseringen. Ledningen i bolaget måste enligt Pareto dock var försiktiga på kostnadssidan under lanseringen.

Aktien stängde på 18:93 kronor på torsdagen



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.