Nyhet
5 Jul, 2024

SHELL: NEDSKRIVNING 1,5-2 MDR USD FÖR PAUSAD BIOBRÄNSLESATSNING

Uppdaterad:
5 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det brittiska energibolaget Shell tar en nedskrivning för den utvecklingspaus rörande en biodrivmedelssatsning som aviserades tidigare i veckan.

Utöver detta tillkommer också en nedskrivning på en försäljning av en kemproduktionsanläggning i Singapore, och hela summan kommer landa på mellan 1,5 och 2 miljarder dollar, framgår av ett pressmeddelande.

Ytterligare i tillägg till detta så meddelar Shell att resultaten från kärnverksamheten, gashandeln, kommer vara lägre i andra kvartalet än i första kvartalet. Enheten redovisade en justerad vinst på 3,7 miljarder dollar i första kvartalet, men nu dras verksamheten med en negativ säsongseffekt, skriver bolaget.

Däremot väntas resultaten komma i ungefär i linje med samma kvartal i fjol, vilket betyder en justerad vinst på runt 2,5 miljarder dollar.

Shell snävar också in prognosintervallet för segmentet innehållande naturgasproduktion i övre delen, till 940.000-980.000 fat oljeekvivalenter per dag i kvartalet, från tidigare intervall på 920.000-980.000.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.