Laddar annons
Nyhet
25 Jul, 2024

STELLANTIS: FALLER I MILANO EFTER RAPPORT UNDER FÖRVÄNTAN

Uppdaterad:
25 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fordonskoncernen Stellantis, ägaren bakom bilmärken som Peugeot, Opel och Chrysler, lovade på torsdagen att vidta åtgärder för att ta itu med problem i Nordamerika och på andra håll efter att ha levererat sämre resultat än väntat för första halvåret. Bland åtgärderna nämndes bland annat möjliga produktions- och prissänkningar.

Det rapporterar Reuters.

Stellantis har totalt 20 nya modeller planerade för i år och utvecklingen har krävt investeringar de senaste månaderna – något bolaget hoppas ska ge lönsamhet senare i år.

"Företagets resultat under det första halvåret 2024 föll under våra förväntningar", sade vd Carlos Tavares i ett uttalande enligt Reuters.

Det justerade rörelseresultat sjönk med 40 procent under det första halvåret och kom in något under förhandstipsen enligt Reuters.

Stellantis-aktien var ned drygt 8 procent på Milanobörsen.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.