Laddar annons
Nyhet
22 Oct, 2024

TELE2: SPÅR POSITIV TILLVÄXTUTVECKLING KOMMANDE KVARTAL - VD

Uppdaterad:
22 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teleoperatören Tele2 ser både "positivt momentum" och volymtillväxt inom den svenska konsumentverksamheten och en god orderingång för den svenska företagsverksamheten.

Det skriver Kjell Johnsen i sin sista kvartalsrapport som vd för Tele2.

"Prisjusteringarna i Lettland har bidragit positivt och den övergripande utvecklingen i Litauen och Lettland fortsätter att imponera", skriver han.

Tredje kvartalets omsättningstillväxt uppgick till cirka 3 procent och tillväxten i ebitda-al-resultatet var cirka 2 procent, eller 3 procent exklusive engångseffekt från elstöd i Sverige förra året.

Han beskriver balansräkningen som fortsatt "solid" med en skuldsättningsgrad på 2,3x, vilket är något under bolagets målintervall. Även medräknat den andra aktieutdelningen i oktober ligger den i nedre delen av målintervallet.

I takt med att centralbankerna fortsätter att sänka sina styrräntor räknar de flesta bedömare med en kraftig uppgång i BNP-tillväxten i Sverige 2025, konstaterar Tele2-chefen.

"Trots att vi ser konkurser och åtstramningar inom offentlig och privat sektor, förväntar vi oss en positiv tillväxtutveckling under de kommande kvartalen, även hjälpt av den tidigare nämnda goda orderingången i den svenska företagsverksamheten", skriver Kjell Johnsen.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.