Nyhet
11 Oct, 2024

TRYG: STIGER 3,5% EFTER DELÅRSRAPPORT ÖVER FÖRVÄNTAN

Uppdaterad:
11 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aktien i det danska försäkringsbolaget Tryg var upp 3,5 procent på Köpenhamnsbörsen på fredagsförmiddagen och gick bäst i det danska storbolagsindexet OMXC25 efter en stark delårsrapport.

Resultatet före skatt på 2.134 miljoner danska kronor i kvartalet var 3 procent högre än analytikernas genomsnittliga förväntan som låg vid 2.076 miljoner danska kronor enligt Infronts sammanställning av sju estimat.

Totalkostnadsprocenten på 78,2 procent var lägre än Infronts konsensus på 78,7 procent.

"Vi levererade ett solitt försäkringsresultat (insurance service result, reds anm.) i tredje kvartalet", uppger vd Johan Kirstein Brammer.

"Dagens resultat är de sista innan vi presenterar vår nya strategi, och siffrorna stödjer vår förväntan om att nå våra finansiella mål för strategiperioden", tillägger han.

Tryg-aktien var för dagen näst bäst i det europeiska indexet DJ Stoxx 600.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.