Nyhet
8 Oct, 2024

TYSKLAND: STARK SIGNAL OM MILITÄRT STÖD TILL UKRAINA - RTRS

Uppdaterad:
8 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mötet mellan USA:s president Joe Biden och andra ledare från Ramsteingruppen kommer att skicka en stark signal om fortsatt militärt stöd till Ukraina.

Det sade en källa inom den tyska regeringen inför toppmötet på lördag, enligt Reuters.

Toppmötet, som äger rum i samband med Bidens statsbesök i Tyskland, kommer att förtydliga budskapet att Rysslands president Vladimir Putin inte kan hoppas på att vinna tid och vänta ut ett stopp i västerländskt stöd, sade källan.

På lördagen kommer Frankrikes president Emmanuel Macron och Storbritanniens premiärminister Keir Starmer att ansluta sig till Biden och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz för samtal i Berlin, innan de reser vidare till USA:s

flygbas i Ramstein i västra Tyskland.

Efter Rysslands invasion av Ukraina 2022 samlade USA likasinnade nationer i Ramstein och skapade en grupp på nu omkring 50 länder som regelbundet möts för att möta Ukrainas vapenförfrågningar med givarlöften.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.