Nyhet
8 Oct, 2024

USA: KONFIDENSINDEX SMÅFÖRETAG STEG I SEPTEMBER – NFIB (NY)

Uppdaterad:
8 Oct, 2024

(tillägg: från stycke fyra)

(STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det ekonomiska förtroendet bland amerikanska småföretag steg i september jämfört med föregående månad.

Det visar ett index från NFIB, National Federation of Independent Business.

NFIB:s index noterades till 91,5 i september, jämfört med 91,2 föregående månad. Enligt Trading Economics konsensusprognos väntades ett index på 91,7.

Utfallet är den 33:a månaden i rad under det historiska snittet på 98.

NFIB:s chefekonom Bill Dunkelberg konstaterar att småföretagsägare känner sig mer osäkra än någonsin.

"Osäkerhet gör att ägarna tvekar att investera i investeringar och lager, särskilt eftersom inflationen och finansieringskostnaderna fortsätter att sätta press på deras resultat. Även om ett visst hopp ligger framför semestersäsongen, har många "main street"-ägare ifrågasatt om framtida affärsförhållanden kommer att förbättras", sade han.

Nettoandelen som har höjt priserna steg till 22 procent från 20 procent i augusti.

32 procent har höjt lönerna, ner från 33 procent från föregående månad, medan 23 procent planerar att höja lönerna de kommande tre månaderna, ner från 20 procent i augusti.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.