Press
18 Sep, 2024
nyfosa obligationer

Nyfosa emitterar nya seniora icke säkerställda gröna obligationer om 500 MSEK

Uppdaterad:
19 Sep, 2024

EJ FÖR DISTRIBUTION I ELLER TILL USA, KANADA, AUSTRALIEN ELLER JAPAN ELLER TILL NÅGON AMERIKANSK PERSON (U.S. PERSON SÅSOM DEFINIERAS I REGULATION S I UNITED STATES SECURITIES ACT OF 1933, I DESS NUVARANDE LYDELSE) ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE ÄR FÖRBJUDET ENLIGT LAG.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Nyfosa AB ("Nyfosa" eller "Bolaget") har framgångsrikt emitterat seniora icke säkerställda gröna obligationer till ett initialt belopp om 500 MSEK under ett ramverk om totalt 700 MSEK (de "Nya Gröna Obligationerna"). De Nya Gröna Obligationerna löper med en rörlig ränta om 3 månader STIBOR + 250 baspunkter och förfaller i januari 2028. Nyfosa har för avsikt att ansöka om upptagande till handel av de Nya Gröna Obligationerna på Nasdaq Stockholms lista för hållbara obligationer. Ett belopp motsvarande emissionslikviden från de Nya Gröna Obligationerna kommer att användas i enlighet med Bolagets sedan tidigare etablerade ramverk för grön finansiering och för återköp och inlösen av delar av Nyfosas utestående seniora icke säkerställda gröna obligationer med ISIN SE0017562630.

Danske Bank A/S, Danmark, Sverige Filial och Swedbank AB (publ) har agerat arrangörer och joint bookrunners i samband med emissionen av de Nya Gröna Obligationerna. Advokatfirman Cederquist KB har agerat legal rådgivare till Bolaget i samband med emissionen av de Nya Gröna Obligationerna.

nyf gröna obligationer

Dealer Managers:
Danske Bank: liabilitymanagement@danskebank.dk

Swedbank: +46 (0)8 700 90 22, liabilitymanagement@swedbank.se

För mer information vänligen kontakta:
Stina Lindh Hök, VD, tel: 070-577 18 85, e-post: stina.lindh.hok@nyfosa.se

Johan Ejerhed, Finanschef, tel: 070-393 98 87, e-post: johan.ejerhed@nyfosa.se

Om Nyfosa

Nyfosa är ett transaktionsintensivt fastighetsbolag som skapar värde genom att bygga hållbara kassaflöden och ständigt utvärdera nya affärsmöjligheter. Med vår opportunistiska strategi investerar vi i fastigheter i olika geografier och kategorier. Vi är idag aktiva på den svenska, finska och norska marknaden med fokus på kommersiella fastigheter i tillväxtregioner. Fastigheterna förvaltar och utvecklar vi i nära samarbete med hyresgäster och omgivande samhälle med perspektivet att hållbarhet och lönsamhet hör ihop. Den 30 juni 2024 uppgick Nyfosas fastighetsvärde till 39,0 MDSEK. Nyfosas aktie är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap sedan 2018. Läs mer på www.nyfosa.se.

Bifogade filer
Nyfosa emitterar nya seniora icke säkerställda gröna obligationer om 500 MSEK

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.