Marknadskommentar
18 Sep, 2024

NEW YORK: BLYGSAMT UPP, RÄNTEBESKEDET NÄRMAR SIG, S&P 500 +0,1%

Uppdaterad:
18 Sep, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska aktiehandeln präglades av försiktighet på onsdagskvällen inför det annalkande räntebeskedet från Fed.

Vid klockan 19.15 var det breda S&P 500-indexet upp 0,1 procent till 5.640, samtidigt som Nasdaq Composite såg en likta stor rörelse till 17.646. Även Dow Jones ökade 0,1 procent, till 41.645.

Sannolikheten för att Federal Reserve ger en räntesänkning modell större väger över, då CME:s Fedwatch-verktyg baserad på ränteterminshandel indikerar 61 procents sannolikhet för en sänkning med 50 punkter mot 39 procent för en sänkning med 25 punkter. Rörelsen i marknaden mot en större sänkning har tagit fart den senaste veckan och det råder ovanligt hög osäkerhet så kort inpå räntebeskedet, som brukar vara relativt väl signalerat från Fed i förväg.

"Vi måste gå tillbaka över 15 år för att hitta en så osäker situation så här nära beslutet. En hel del vinster och förluster kommer realiseras i dag", sade Deutsche Banks analyschef Jim Reid i en notering på onsdagen.

Klockan 20.00 kommer facit och en halvtimme senare har Feds högsta chef, Jerome Powell, sedvanligt en pressträff.

Bland enskilda bolag som stack ut i nyhetsflödet hittades US Steel, som steg 3,1 procent efter att Reuters rapporterat att regeringen gett besked om att en säkerhetsprövning av japanska Nippon Steels förvärvsförsök skjuts upp till efter presidentvalet i november.

Googleägaren Alphabets aktie handlades i sin tur vid nollstrecket. Sökmotorbolaget har vunnit en överklagan till EU-tribunalen, blockets näst högsta domstol, i fråga om böter på 1,5 miljarder euro för konkurrensbrott. För fem år sedan straffade EU-kommissionen Google mot bakgrund av att bolaget ansågs ha hindrat konkurrens inom sökmotorannonsering.

Teknikutvecklaren Super Micro Computer stärktes 1,5 procent i kölvattnet av att Needham inlett bevakning av aktien med rekommendationen köp.

På den amerikanska räntemarknaden handlades tioåringen upp 2 punkter till 3,68 procent.


Graf: S&P 500 onsdagen den 18 september.

image

Källa: Infront



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.