Nyhet
24 Jul, 2024

VINDKRAFT: HÖJD PROGNOS FRÅN GE VERNOVA LYFTER SEKTORN

Uppdaterad:
24 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska vindkraftstillverkaren och energibolaget GE Vernova, som knoppades av från General Electric tidigare i år, höjer sin prognos för 2024, vilket lyfter flera vindkraftsbolag runt om i Europa.

GE Vernova spår nu en omsättning i den övre delen av 34-35 miljarder dollar, medan ebitda-marginalen spås i intervallet 5-7 procent, från tidigare "högre del av medelhögt ensiffrigt tal".

För GE Vernovas vindverksamhet spås en platt organisk intäktstillväxt och att segmentet "närmar sig lönsamhet".

Orderingången för vindkraftsverksamheten landade på 2,2 miljarder dollar, en minskning på 44 procent organiskt. Intäkterna på 2,1 miljarder dollar minskade samtidigt med 21 procent.

GE Vernovas kraftsegment ökade parallellt med 30 procent organiskt under det andra kvartalet, drivet av gas- och vattenkraft.

Segmentet Electrification växte samtidigt 35 procent på årsbasis, men minskade med 5 procent organiskt.

GE Vernova avancerade drygt 2 procent i den amerikanska förhandeln. I Europa steg samtidigt sektorkollegor på bred front.

Vestas och Örsted handlas i toppen av Köpenhamnsindexet under onsdagen.

I Tyskland toppade Siemens Energy samtidigt Dax-index.

I Sverige handlades budaktuella OX2 oförändrat medan Arise var ned drygt 2 procent.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.