Veckobrev
16 May, 2022
Veckobrev v.19

Veckobrev v.19

Uppdaterad:
22 Jan, 2023

I veckans utgåva kommer vi bland annat addressera den nya bevakningen av investmentbolaget DS Plattformen samt Bonzuns senaste besked. Vidare ser vi fram emot Bonzuns Q1-rapport som är planerad att publiceras mot slutet av veckan (20 maj).

Nytt fullbevakat investmentbolag. Föregående vecka kunde vi inleda vår bevakning av DS Plattformen (tidigare Dividend Sweden). DS Plattformen är ett investmentbolag som investerar i mindre noterade och onoterade bolag genom att bistå med finansieringslösningar. Intäkterna kommer huvudsakligen från avkastning på investeringarna, låneräntor samt konsult-tjänster. Som en del av bolagets finansiella tjänster hjälper de bolag med ägarspridning vilket blir en spännande komponent utifrån ett aktieägarperspektiv sett till den diversifiering som erhålls från aktieutdelningar. Bara under fjolåret erhöll DS Plattformens aktieägare 8st aktieutdelningar med innehav från allt från fintech-sektorn till friskolor. Ni kan följa DS Plattformen på TradeVenue där bolagsbeskrivning och initieringsanalys kommer inom kort!

DS plattformen

Följ bevakningen av $DSPAB här

Storsatsning i USA och Storbritannien. Bonzun fortsätter att skala upp den internationella expansionen av Bonzun IVF. Under den gångna veckan offentliggjorde bolaget ett nytt partnerskap med det brittiska nätverket Fertility Help Hub (FHH). FHH är en plattform för fertilitetsbehandlingar som erbjuder en stöttande gemenskap, relaterade erbjudanden samt vägledning i fertilitetsbehandlingen. Som en del av samarbetet exponeras nu Bonzun IVF mot de över 150 000 medlemmarna i USA och Storbritannien. I samband med nyheten kunde Bonzun även offentliggöra nya funktioner i IVF-appen vilka bygger på den forskning och de kompetenser som finns i Bonzun Evolve. En av funktionerna är ett ACT-inspirerat program vilket ger försmak för de framtida synergier och möjliga integreringar som finns mellan portföljbolagen.

Bonzun evolve

Följ bevakningen av $BONZUN här

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.