Dividend Sweden

Dividend Sweden

DIV B

Översikt

Dividend Sweden är ett investmentbolag. Bolagets affärsidé är att investera i mindre svenska börsnoterade bolag, samt att kunna bistå med expertis inom finansieringslösningar. Målet är att investeringarna skall frambringa ökat aktieägarvärde främst via utdelningar. Investeringarna utförs vanligen via brygglån alternativt emissionsgarantier. Bolagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Kalender & Rapporter

25 Apr, 2023Delårsrapport 2023-Q2
25 Aug, 2023Delårsrapport 2023-Q3
24 Nov, 2023Årsrapport 2023
24 Nov, 2023Delårsrapport 2023-Q3
Lista
Nordic SME
Sektor
Investment Companies
VD
Bo Lindén
Ordförande
Jacob Dalborg
Noteringsdatum
12 July, 2022

Om Dividend Sweden

Dividend Sweden är ett svenskt investmentbolag grundat år 2013. Dividend Sweden investerar huvudsakligen i mindre noterade och onoterade bolag genom att erbjuda ägarspridning och kortsiktiga finansieringslösningar. Bolaget har en givmild utdelningspolicy där minst 50% av överskottet delas ut till aktieägarna antingen kontant eller från aktieutdelningar.

Varför ska man investera i Dividend Sweden?

  • God indirekt diversifiering
  • Exponering mot onoterade bolag
  • Intressant utdelningsbolag

Dividend Sweden strategi

Dividend Swedens strategi är att vara ett attraktivt alternativ för aktieinvesterare. Detta utmärks bland annat av:

  1. Dividend Sweden ska vara givmild med utdelningar
  2. Dividend Sweden minskar risken vid investeringar i mindre noterade och onoterade bolag

Aktieägare i Dividend Sweden drar nytta av att erhålla aktieutdelningar från Dividend Sweden till skillnad från att göra egna investeringar i likvärdiga företag. Exempel på fördelar är påverkan från Dividend Swedens expertis & företagsrådgivning, riskspridning & diversifiering från aktieutdelningar i olika industrier samt tillgång till onoterade bolag. Vidare erhålls aktieutdelningen utan vederlag.

Dividend Sweden Utdelning

Dividend Sweden utmärks för att ha en väldigt givmild utdelningspolicy. Bolagets nuvarande målsättning tillika strategi för att vara ett intressant alternativ för aktieägare är att dela ut minst 50% av bolagets överskott. Överskottet som delas ut kan dels bestå av kontanter dels av aktier. När aktieägare i Dividend Sweden erhåller aktieutdelning kan de sedan välja om de vill behålla innehavet eller sälja av det.

Dividend Sweden aktie

Dividend Sweden Analys

Om man är intresserad av att analysera i investmentbolag som Dividend Sweden är det viktigt att analysera dess beståndsdelar såsom ledningens kompetenser, marknadsläget samt de  bolag som Dividend Sweden investerar i. De senaste analyserna på Dividend Sweden kan man hitta här på TradeVenue. Våra analytiker skriver kontinuerligt rapportkommentarer för Dividend Sweden. 

Dividend Sweden riktkurs

Dividend Swedens riktkurs är den värdering som man tror att aktien kommer nå efter en period, eller den värdering man tror att aktien borde ha. För att få fram en riktkurs eller ett värderings-intervall för Dividend Sweden kan man bland annat använda sig av DCF-värdering eller jämföra värderingsmultiplar med liknande bolag. Om riktkursen för Dividend Sweden är högre än nuvarande värdering är detta en köpsignal för bolagets aktie. Om riktkursen är lägre än vad aktien handlas för vid nuläget är detta en säljsignal.  

För att följa den bevakning och de investerings-scenarion som upprättas om Dividend Sweden rekommenderas att följa denna sida.

Dividend Sweden aktie

Dividend Swedens aktie ($DIV) är noterad på Nordic Growth Market efter att DS Plattformen delade ut Dividend Sweden till sina aktieägare. I samband med utdelningen blev bolagets nya ticker $DIV. Bolaget noterades ursprungligen år 2013 under namnet Dividend Sweden som sedermera blev DS Plattformen där tidigare verksamhet omstrukturerades som ett helägt dotterbolag inom DS Plattformen. 

Dividend Sweden Avanza

Dividend Swedens aktie kan köpas digitalt på flera olika e-handelsplattformar såsom Avanza eller Nordnet. Bolagets historiska kursdata från tiden då bolaget först noterades finns inregistrerat i DS Plattformens historiska aktiekurs.

Dividend Sweden ägare

Dividend Swedens större aktieägare går att finna i länkarna nedan. Om ni är nyfikna på de senaste transaktionerna som insynspersoner gjort i bolaget kan även dessa bevakas nedan.

Forum

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.