28 Dec, 2018

Om mig

Uppdaterad:
18 Mar, 2024

Jag är en 43-årig oberoende privat sparare med ett starkt intresse för finans, aktier och ekonomi. Jag strävar efter att navigera genom finansvärlden utan att falla för dess girighet, vilket driver mig att spara med omsorg. 

Jag har en kandidatexamen (120 poäng) inom IT-affärssystem och har byggt vidare på den med en magisterexamen inom industriell ekonomi (40 poäng). Min arbetslivserfarenhet sträcker sig över olika sektorer, inklusive arbete på Posten, som väktare, på McDonald's, inom lager och i ett bageri. För närvarande arbetar jag inom IT och support.

Min passion för aktiemarknaden väcktes runt år 2000, även om min timing inte var den bästa med tanke på IT-bubblans krasch runt den tiden. Jag förlorade en betydande summa pengar genom att investera i Ericsson. Trots den smärtsamma förlusten ser jag nu tillbaka på den som en läroprocess.

Jag började blogga år 2007 under pseudonymen "Sparaklokt", vilket återspeglar min filosofi kring sparande. Kort därefter köpte jag domännamnet Sparaklokt och har sedan dess skrivit oregelbundet på bloggen. På senare tid har jag dock strukturerat upp mitt skrivande mer noggrant. Min blogg fungerar som en slags dagbok där jag reflekterar över mina tankar och investeringar.

Jag har en stadig ström av besökare på min blogg och den genererar även en del intäkter. Dessutom har jag ett Twitter-konto med nästan 15 000 följare.

Om du vill komma i kontakt med mig angående samarbeten, annonsering eller har frågor om sparande, är du välkommen att mejla mig på sparaklokt@gmail.com.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.