14 Apr, 2024

Portföljen Q2 - Investor 20,1%

Uppdaterad:
14 Apr, 2024
Investor, utdelningar, aktier, utdelningsportfölj
Utdelningsportfölj

Mina 5 Största positioner inför Q2 2024

1. Investor (20,1%): Investor är en central del av min portfölj och representerar en betydande andel, med sin substansrabatt på 13% är den en attraktiv investering. Genom att äga aktier i Investor har jag indirekt exponering mot flera framstående svenska företag. Jag har imponerats av Investors långsiktiga strategi och deras förmåga att skapa värde över tid.

2. Lundberg (13,9%): Lundberg är en annan tungviktare i min portfölj. Deras fokus på fastighetsutveckling och förvaltning har varit en stabil källa till tillväxt och avkastning. Jag har haft förtroende för Lundbergs ledning och deras förmåga att navigera på den dynamiska fastighetsmarknaden.

3. Infracom (6,7%): Infracom representerar en mindre andel av min portfölj, men deras inriktning på IT-infrastruktur och molntjänster har varit en intressant tillägg. Jag ser fram emot att följa deras utveckling och hur de fortsätter att positionera sig i den digitala eran.

4. Novo Nordisk (6,3%): Novo Nordisk är en global ledare inom diabetesbehandling. Med sin breda portfölj av innovativa läkemedel och behandlingsalternativ för diabetes har Novo Nordisk etablerat sig som en viktig aktör inom hälsovårdssektorn. En invstering som gett mig bra avkastning.

5. Castellum (5,8%): Castellum, med fokus på kommersiella fastigheter, har varit en långsiktig investering för mig. 

Det har inte hänt som mycket förändringar sedan förra presententationen som gjordes i början av året för ett kvartal sedan. Novo Nordisk och Bravida är de aktier som fått lite mer andel av portföljen. Planen framöver är att göra mindre månatliga insättningar och dessa räknar jag med att vara väldigt små. Portföljen är en väldigt passiv och kostnadsmedveten portfölj, som går på automaitk och ger en hyfsad bra riskjusterad avkastning. Är nöjd med det och håller mig till strategin.

Via länken kan ni se hur det sett ut historiskt.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.