27 Mar, 2024

Så tänker jag med mitt bolån 0,99%, styrräntan oförändrad 4,00%

Uppdaterad:
27 Mar, 2024

Sveriges riksbank meddelade idag att styrräntan lämnas oförändrad på 4 procent. Den kan troligen sänkas i maj eller juni.

“Inflationen är på väg att stabiliseras vid målet men inflationstrycket är fortfarande något förhöjt. Direktionen har därför beslutat att lämna styrräntan oförändrad på 4 procent. Om inflationsutsikterna fortsätter att vara gynnsamma kan styrräntan troligen sänkas i maj eller juni.”

För mig innebär detta inte en så stor förändring då jag haft bunden ränta i lite mer än 3 år på 0,99%. Januari 2025 går den bundna räntan ut och jag kommer då betala av större delen av lånet. När inflationen började stiga och även räntan fick jag kalla fötter och placerade allt i sparkonton. Med en låg ränta på bolånet på endast 0,99% har jag ändå “tjänat” på att ha lånat extra, men nu räcker det med lånandet och större delen kommer amorteras bort så fort lånets bindningstid löper ut.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.