Laddar annons
Nyhet
25 Jul, 2024

BIL: SYDKOREANSKA HYUNDAI SLOG KVARTALSFÖRVÄNTNINGARNA

Uppdaterad:
25 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den sydkoreanska biltillverkaren Hyundai Motor rapporterade på torsdagen en 23-procentig vinstökning för det andra kvartalet.

Resultatet, som var över analytikers förväntan, stöttades av gynnsamma växelkurser och en stabil försäljning av sport- och hybridbilar med högre marginal, skriver Reuters på torsdagen.

Hyundai Motor, som tillsammans med dotterbolaget Kia är världens tredje största biltillverkare, redovisade en vinst på 2,9 miljarder dollar för kvartalet, jämfört med 2,3 miljarder samma kvartal året före.

Analytikernas estimat låg på 2,4 miljarder dollar, enligt Reuters.

Hyundais fordonsförsäljning i USA - bolagets största intäktsgenererande marknad - ökade med 2,2 procent under andra kvartalet. Suvförsäljningen, som har en högre marginal, stod för cirka 80 procent av den totala försäljningen i USA, medan försäljningen av hybridfordon ökade med 42 procent från samma period för ett år sedan, enligt bolaget.

I Kina minskade Hyundais försäljning med 32 procent.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.