Laddar annons
Nyhet
23 Jul, 2024

BIOARCTIC: LÅNGTIDSDATA PÅTALAR BEHOV FÖR UNDERHÅLLSBEHANDLING

Uppdaterad:
23 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Långtidsdata för Bioarctics läkemedel Leqembi (lecanemab) uppges understryka behovet för underhållsbehandling mot Alzheimers sjukdom.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Studieresultaten, med effekt- och säkerhetsdata efter tre års behandling presenteras av Bioarctics partner Eisai vid den vetenskapliga kongressen Alzheimer's Association International Conference (AAIC).

Det konkurrerande läkemedlet Kisunia från amerikanska Eli Lilly är däremot inte tänkt att användas som underhållsbehandling utan enbart för att rensa bort det skadliga placket i hjärnan.

AAIC-kongressen går av stapeln i Philadelphia, USA och online under perioden 28 juli fram till den 1 augusti 2024.

Bioarctic kommer under kongressen även att presentera en poster om beredskapen för att introducera nya alzheimerbehandlingar bland de nordiska sjukvårdssystemen.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.