Marknadskommentar
14 Oct, 2024

BÖRSEN: MINDRE RÖRELSER VÄNTAS I START PÅ RAPPORTVECKA

Uppdaterad:
14 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas få en lugn inledning på måndagen under en vecka då rapportsäsongen kommer i gång.

Asienbörserna handlades uppåt under måndagen efter att kinesiska index skakat av sig initialt negativa tendenser. Under helgen aviserade stimulansåtgärder från Peking kom återigen att ses som svagare än väntat och färska inflationssiffror var svagare än väntat.

USA-börserna steg tydligt på fredagen med rapporterande banker som draglok. Mot strömmen sjönk elbilstillverkaren Tesla i kölvattnet av bolagets event där bolaget bland annat presenterade robottaxin Cybercab.

Med lite drygt en halvtimme kvar till börsöppning visade terminerna för de ledande Europabörserna på mindre förändringar. Noteringarna i Paris och Frankfurt visade en oförändrad utveckling respektive en uppgång på 0,1 procent. Förhandeln i Stockholm hos IG indikerade en oförändrad indexutveckling.

Kontraktstillverkaren Note släppte under måndagsmorgonen sin rapport för det tredje kvartalet. Bolaget som under september kom med en vinstvarning redovisade en justerad rörelsemarginal på 8,3 procent. Utfallet var därmed över ett preliminärt intervall om 7,5-8,0 procent. Omsättningen om 809 miljoner kronor i kvartalet var däremot i linje med tidigare angivna preliminära siffror. Enligt vd Johannes Lind-Widestam fortsätter efterfrågan att påverkas både av den svagare konjunkturen och lageranpassningar i kundledet.

Forskningsbolaget Saniona har fått en milstolpsbetalning om 0,5 miljoner euro motsvarande cirka 5,7 miljoner kronor från Boehringer Ingelheim från den pågående forskningssamarbetet inom jonkanaler.

Riskkapitalbolaget Nordic Capital undersöker olika alternativ, inklusive en potentiell försäljning eller börsintroduktion, för det svenska digitala betalningsföretaget Trustly.

DNB Markets återupptar bevakning av Logistea med en köprekommendation och en riktkurs på 20 kronor.

Pareto Sercurities inleder bevakning av Corem Property med en köprekommendation och en riktkurs på 10:40 kronor.

Handelsbanken Capital Markets har inlett bevakning av industribolaget Engcon meden rekommendation om outperform och en riktkurs på 157 kronor.

Budaktuella Nordic Paper har fått en sänkt rekommendation till behåll från köp av DNB Markets. Riktkursen skruvas ned till 50 kronor från tidigare 67 kronor.

C-Rad har fått se Pareto sänka bolagets riktkurs till 54 kronor från 57 kronor med en bibehållen köprekommendation.

Dagens industri har utfärdat en köprekommendation för medicinteknikbolaget Surgical Science. Tidningen, ser efter en tung period på börsen ett fint ingångsläge för den som vågar lyfta blicken.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.