Marknadskommentar
28 Mar, 2024

BÖRSEN: SMÅ INDEXRÖRELSER VÄNTAS, EMBRACER I FOKUS

Uppdaterad:
28 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg på skärtorsdagen ut att börja handeln med små indexrörelser. Stockholmsbörsen stänger klockan 13.

På onsdagskvällen steg USA-börserna med en uppgång för S&P 500 på 0,9 procent. Asienbörserna har under morgonen gått åt skilda håll med uppgång i Hongkong och lägre noteringar i Tokyo, där marknaden fortsätter spekulera om en statlig intervention för att stötta yenen.

Omkring klockan 8.20 indikerade förhandeln hos IG en öppning 0,1 procent ned för Stockholmsbörsen. Terminerna för DAX och CAC 40 var upp 0,1 respektive 0,2 procent.

Gamingbolaget Embracer har avtalat om att sälja Gearbox Entertainment till Take-Two Interactive för motsvarande 4,9 miljarder kronor. Likviden ska signifikant minska Embracers nettoskuld, tilläggsköpeskillingar och capex, enligt bolaget. En webbsänd presentation av affären börjar klockan 9.

Evolution lanserar i amerikanska Delaware i partnerskap med Rush Street Interactive. Delaware blir Evolutions sjätte marknad i USA.

Peab har av Trafikverket fått fem driftkontrakt om vägunderhåll med ett totalt värde på drygt 1 miljard kronor.

Africa Energy har redovisat ett nettoresultat på -115 miljoner dollar (-2,3) för det fjärde kvartalet. Bidragande var en förlust på 114 miljoner dollar relaterad till omvärdering av finansiella tillgångar, enligt bolaget.

Metacon, som tillverkar energisystem för produktion av vätgas, har visat upp ett försämrat ebitda-resultat på -17,4 miljoner kronor (-12,1) för det fjärde kvartalet.

Volvo, som handlas utan rätt till utdelning (7:50 + 10:50 kronor), har sänkts till behåll (köp) av Nordea Markets.

Teleoperatören Millicom har fått höjd rekommendation av JP Morgan, till övervikt från tidigare neutral. Riktkursen höjs samtidigt till 260 kronor (190).

Nibe har fått sänkt rekommendation av Barclays till jämvikt från tidigare övervikt, medan riktkursen för aktien sänks till 52 kronor från 75.

H&M:s riktkurs hos Nordea har höjts till 210 kronor från 200 efter onsdagens rapport. Deutsche Bank har höjt klädbolagets riktkurs till 155 kronor (140), med upprepad säljrekommendation.

Klimatkontrollbolaget Munters har fått sin riktkurs hos Pareto uppdragen till 210 kronor från tidigare 185, med upprepad köprekommendation för aktien.

Probiotikabolaget Biogaia har fått sänkt kortsiktig rekommendation till behåll (köp) av Handelsbanken Capital Markets.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.