Nyhet
3 Oct, 2024

COREM: "ERICSSON LÄR KNAPPAST LÄMNA KISTA" ENL VD – DI (NY)

Uppdaterad:
3 Oct, 2024

(Tillägg: I stycke två)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Corem faller tydligt på Stockholmsbörsen under torsdagen efter att obekräftade uppgifter från Fastighetsvärlden gjort gällande att telekomjätten Ericsson överväger att lämna Kista, där bolaget hyr lokaler av bland andra Corem.

"Vi har inga kommentarer", skriver fastighetsbolagets vd och största ägare Rutger Arnhult i ett sms till Nyhetsbyrån Direkt. Till Dagens industri skrev vd:n dock "Ericsson lär knappast lämna Kista…"

Enligt Fastighetsvärldens uppgifter pågår ett så kallat lokalsök på 50.000–100.000 kvadratmeter, men att det faktiskt rör sig om Ericsson är inte bekräftat.

I Corems årsredovisning framgår att Ericsson är bolagets klart största hyresgäst med 6,8 procent av kontraktsvärdet. I den siffran kan det dock ingå lokaler utanför Kista och Stockholm. Totalt har Ericsson 25 kontrakt med Corem. Den återstående genomsnittliga kontraktstiden var 2,5 år, per årsredovisningen.

Även Vasakronan hyr ut till Ericsson i Kista och tidigare på torsdagen kommenterade det statliga fastighetsbolagets Stockholmschef Anna Nordin ryktena.

"Det är precis som du säger ett rykte och som du säkert förstår så har jag ingen anledning att kommentera det på annat sätt än att vi har en bra och kontinuerlig dialog med Ericsson", skrev hon i ett mejl till Direkt och tillade:

"Ericsson är en aktör med stark närvaro i Kista och så klart därför viktig för området. Vår ambition är alltid att jobba tillsammans med våra kunder för att hitta en gemensam väg fram när behoven förändras. Det gäller naturligtvis även Ericsson".

Strax efter klockan 12 på torsdagen var Corems B-aktie ned med 8,5 procent.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.