Marknadskommentar
14 Oct, 2024

EUROPABÖRSER: LYX- OCH IGAMING MOTSTRÖMS, STOXX 600 + 0,5%

Uppdaterad:
14 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europabörserna handlades mestadels uppåt på måndagen, med lyx- och igamingsektorn motströms. Samlingsindexet Stoxx 600 lyfte 0,5 procent.

Londonbörsens FTSE 100 var upp 0,4 procent. Försvarsbolag gick överlag starkt och i London var BAE Systems upp 2,2 procent. Igaming-sektorn pressades efter medieuppgifter om att Labour överväger en skattehöjning för den brittiska bettingsektorn. På Londonbörsen var igamingbolagen Flutter och Entain ned omkring 6-7 procent vardera.

FDJ, som nyligen köpt svenska Kindred, var ned 1,8 procent på Parisbörsen där CAC 40-index lyfte 0,3 procent.

Parisbörsen tyngdes av lyxbolagen Kering och LVMH som var ned 3,6 respektive 2,5 procent. En möjlig förklaring går att hitta i Kina, där inflationen kom in lägre än förväntat under måndagen och där finansdepartementet under helgen gett vidare, men enligt marknaden inte tillräcklig, information kring den senaste tidens stimulansåtgärder.

I Frankfurt steg DAX med 0,7 procent med försvarsbolaget Rheinmetall upp 2,2 procent.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.