Press
3 Oct, 2024

Förändringar i Swedbanks koncernledning

Uppdaterad:
3 Oct, 2024

Anders Karlsson kommer att lämna rollen som koncernfinanschef i Swedbank för att bli chef för bankens kontor i USA. Han har varit koncernfinanschef sedan 2016 och tillträder sin nya roll i början av nästa år.

-    Jag vill rikta ett varmt tack till Anders för ett utmärkt jobb under våra år tillsammans. Han har starkt bidragit till att säkra en stabil finansiell situation för banken. Anders har också lagt grunden för vår plan Swedbank 15/25 - en långsiktig avkastning på eget kapital på minst 15%, säger Jens Henriksson, vd och koncernchef på Swedbank. 

Nu inleds arbetet med att hitta en efterträdare. 

Kontakt:
Charlotte Nilsson (Charlotte.Nilsson@swedbank.se),pressansvarig, tfn +46 76 534 66 12

Denna information är sådan som Swedbank AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 3 oktober 2024 13:45 CEST.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.