Nyhet
6 May, 2024

HEALTHCARE DIREKT: FLERA STUDIEBESKED OCH NOVO-RAPPORT

Uppdaterad:
6 May, 2024

https://www.youtube.com/watch?v=kHOzIxHR8Xcimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Trading Direkt Healthcare.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trading Direkt Healthcare tar upp Novo Nordisk och Mentice rapporter samt nya studiebesked från både Calliditas, Ascelia och Kancera. Under den pågående strålbehandlingskongressen Estro har Elekta kommit med nyheter.

Novo Nordisk rapport visade på en försäljning av fetmaläkemedlet Wegovy under förväntningarna. Nordea, med köprekommendation för aktien, verkar däremot inte oroade.

Mentice vände till förlust i det senaste kvartalet. Bolaget har fått en sänkt rekommendation till behåll från köp av Pareto.

Omsorgsbolaget Humana har däremot fått en uppgraderad rekommendation till köp från behåll av ABG Sundal Collier.

Studieresultat från Ascelia Pharma i fas 3 för leverkontrastmedelskandidaten Orviglance uppnådde sitt primära mål.

Kancera nådde ett primärt mål i fas 1 med läkemedelskandidaten KAND145 i friska försökspersoner.

Elekta har under strålbehandlingskongressen Estro avtäckt sitt nya datortomografistyrda (CT) strålbehandlingssystem. Förhoppningen hos bolaget är att med ny teknik kunna ta marknadsandelar i USA.

Vi avslutar måndagens sändning med övergripande resultat i fas 2 för setanaxib från Calliditas. Studien som utvärderar hals- och nackcancer uppnådde inte sitt primära mål, men däremot viktiga sekundära mål.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.