Laddar annons
Nyhet
17 Jul, 2024

KLARNA: USA-NOTERING KAN GENOMFÖRAS FÖRSTA HALVÅRET 2025 - FT

Uppdaterad:
17 Jul, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Betalningsbolaget Klarna håller som bäst på med att välja finansiella rådgivare inför en börsnotering i USA under första halvan av nästa år, rapporterar Financial Times med hänvisning till källor.

Något slutgiltigt beslut är ännu inte fattat om den precisa noteringstidpunkten, uppger dock källorna vidare för tidningen. Klarna och dess rådgivare har hög tilltro till att marknaden för börsnoteringar kommer piggna till igen under 2025 efter flera år av turbulens, enligt uppgiftslämnarna.

Klarnas värdering har fallit kraftigt sedan toppnoteringen på 46 miljarder nåddes under 2021. Den senaste kapitalanskaffningen gjordes till en värdering på 6,7 miljarder dollar, men noteringen beskrivs ändå som "en av de mest emotsedda börsnoteringarna på flera år".

"Köp-nu-betala-sen"-bolaget blev med det dramatiska värderingsraset ett ansikte utåt för trenden som drabbade fintech-branschen, när investerarnas fokus skiftade från tillväxtpotential till säker vinstavkastning.

Vilken värdering Klarna siktar på är okänt.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.