Laddar annons
Nyhet
17 Oct, 2024

LUCID: RASADE 12% EFTER NYA EMISSIONSPLANER, VINSTVARNING

Uppdaterad:
17 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska elbilstillverkaren Lucid föll 12 procent i onsdagens efterhandel i USA efter att bolaget flaggat för en större förlust än väntat för det tredje kvartalet och aviserat nya emissionsplaner.

Det skriver Reuters.

För det tredje kvartalet spår nu Lucid en rörelseförlust på 765-790 miljoner dollar, vilket enligt Reuters kan ställas mot analytikernas snittförväntningar på en förlust om 752 miljoner dollar.

Efterfrågan på elektriska fordon i USA har försvagats som en följd av det höga ränteläget och tillgängligheten på billigare hybrid-alternativ, skriver Reuters.

Vidare avser Lucid göra en emission omfattande 262 miljoner aktier.

Dessutom ska storägaren Saudiarabiens investeringsfond i en riktad emission köpa närmare 375 miljoner aktier i Lucid. Saudiarabien bibehåller därmed en ägarandel om närmare 60 procent i elbilstillverkaren.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.